+31 10 433 34 36 info@prompt-schrijven.nl

Veelgestelde vragen

Hier verzamelen we de vragen die we vaker krijgen over Prompt! Heb je er zelf een? Stuur ‘m naar info@prompt-schrijven.nl of gebruik het formulier onderaan de pagina.

Hoe zien de opdrachten eruit?

De opdrachten zijn heel verschillend: soms ga je fictie schrijven of iets autobiografisch, soms krijg je een poëtische opdracht, dan weer een meer technische. Soms ben je er in een vloek en een zucht mee klaar, soms zul je even moeten broeden. Altijd zetten de opdrachten je fantasie en je verbeelding aan het werk.

Een paar voorbeelden. In de Prompt!-nieuwsbrieven krijg je ze met bijbehorende inspiratie en wat uitgebreidere uitleg.

Letter 4 mag niet

Beschrijf een voorval uit je leven, maar gebruik letter vier uit ons alfabet niet. Lastig – probeer het maar!

Dwangrijm

Pik een woord dat je aanspreekt, bijvoorbeeld uit het nieuws van vandaag. Zoek daar drie rijmwoorden bij zonder na te denken over hoe ze bij elkaar horen. Schrijf vervolgens die woorden om tot een couplet.

Sportflarf

Volg een sportwedstrijd en noteer leuke stukjes commentaar. Knip en plak die stukjes tot een gedicht dat absoluut niet over sport gaat.

Ondertitel

Wat ging er door hun hoofden tijdens het poseren? Wat zeiden ze tegen elkaar? Ondertitel dit schilderij.

Is Prompt! echt alleen voor taalprofessionals?

Nou … Het is een beetje zoals met een verzekering of een datingbureau voor hoger opgeleiden: we controleren er niet op, maar het is wel een beetje een selectiemiddel. Als professional kijk je anders naar tekst dan als amateur. Maar vind je jezelf een gevorderde amateur, dan ben je gewoon welkom hoor. 

Ik hoorde dat er een badge is als je je uitwerkingen maakt ...

Ja dat klopt. Als je geregeld (zeg 3 van de 5 keer) de opdrachten doet en je uitwerking plaatst op Discord, kun je een badge aanvragen om op Linkedin te zetten in het gedeelte certificaten of op je eigen website. Je toont daarmee aan dat je creativiteit serieus neemt en eraan werkt op regelmatige basis. Voor opdrachtgevers een grote pre! 

Krijg ik feedback?

Prompt! is bedacht om het schrijfplezier terug in je dagelijkse praktijk te brengen door je creativiteit te prikkelen. Doen is het belangrijkste. De deelnemers ondersteunen elkaar actief in deze missie op het forum. Maar echt feedback wordt er zelden gegeven. Je kunt daar wel om vragen, maar het is er ons niet om begonnen. 

Waar moet ik mijn opdracht posten? En moet dat echt?

Je kunt je opdrachten posten op het besloten forum van Discord (link naar ons kanaal in je welkomstmail).

Posten hoeft niet per se, maar het maakt je lidmaatschap veel leuker, leerzamer en inspirerender – voor jezelf én anderen. Voor de draad ermee! Zo kom je verder.

Want onthoud: falen mag, falen is goed, falen is heerlijk voor anderen, falen is iets wat je je anders niet kunt veroorloven en nu mag het gewoon. En wat is falen nou helemaal? Wat jij daaronder verstaat is vast iets heel anders dan wat een ander een mislukking vindt.

Wat is Discord en heb ik het echt nodig?

De server op Discord is de thuisbasis van Prompt!  Het is een  communicatieplatform waar groepen met elkaar contact hebben over specifieke onderwerpen. Oorspronkelijk was het een platform voor gamers, maar wij gebruiken het om de uitwerking van de opdrachten met elkaar te delen; je leest er die van anderen en kunt daarop reageren.

Binnen de server krijgt elke opdracht een eigen ‘kanaal’ – zo houden we de uitwerkingen bij elkaar.

Discord heeft een uitgebreide handleiding, maar in de praktijk blijkt iedereen er snel mee uit de voeten te kunnen. Verder helpt iedereen je graag als je ergens niet uitkomt.

O jee, ik heb mijn opdracht niet gemaakt. Is dat erg?

Nee hoor. Als je een weekje (of twee) overslaat, is dat geen probleem. Je doet dit omdat het leuk is, weet je nog? Het is wel goed om een gewoonte te maken van tijd vrijmaken voor creativiteit. Meer dan een kwartiertje hoef je er niet mee kwijt te zijn, maar dat kwartiertje is wel uitzonderlijk waardevol. En je kunt altijd eerdere opdrachten inhalen. De kanalen op Discord  blijven open.

Kan ik Prompt! ook op een andere dag krijgen?

Nee, we zijn aan de vrijdag gehecht. Maar je mag natuurlijk sowieso zelf weten op welke dag je met Prompt! aan de slag gaat.

Hoeveel btw zit er op het abonnement en krijg ik een factuur?

Op de abonnementen zit 9 procent btw.

Van al onze abonnementen krijg je een factuur na je betaling. In de mail die je krijgt staat een downloadlink.

Voor taalprofessionals zijn abonnementen als deze op te voeren als beroeps- of bedrijfskosten en aftrekbaar voor de inkomstenbelasting dan wel de omzetbelasting.

Taalprofessionals die in een ander land dan Nederland belastingplichtig zijn kunnen we helaas niet voorzien van een factuur met verlegde btw. Je kunt de investering aftrekken, maar de btw niet. Neem contact op als je hier vragen over hebt.

Hoe zeg ik mijn abonnement op en wat is de opzegtermijn?

Als je wilt opzeggen, stuur je een mailtje naar info@prompt-schrijven.nl. Vermeld daarin in ieder geval het mailadres waarop je de Prompts ontvangt.

LET OP: het is niet voldoende om je Mailchimp-abonnement stop te zetten. Na je mail doen wij dat voor je. Stap zelf uit de besloten groep op Discord aan het einde van je abonnementstermijn.

De opzegtermijn is bij alle abonnementen één maand.

Heb je een aanvulling voor deze pagina, iets wat je niet snapt of wilt weten? Laat van je horen!

 

Nu een vraag …