+31 10 433 34 36 info@prompt-schrijven.nl

Veelgestelde vragen

Hier verzamelen we de vragen die we vaker krijgen over Prompt! Heb je er zelf een? Stuur ‘m naar info@prompt-schrijven.nl of gebruik het formulier onderaan de pagina.

Waar moet ik mijn opdracht posten? En moet dat echt?

Je kunt je opdrachten posten op het besloten forum van Slack (link naar ons kanaal in je welkomstmail).

Posten hoeft niet per se, maar het maakt je lidmaatschap veel leuker, leerzamer en inspirerender – voor jezelf én anderen. Voor de draad ermee! Zo kom je verder.

Want onthoud: falen mag, falen is goed, falen is heerlijk voor anderen, falen is iets wat je je anders niet kunt veroorloven en nu mag het gewoon. En wat is falen nou helemaal? Wat jij daaronder verstaat is vast iets heel anders dan wat een ander een mislukking vindt.

Hoe zien de opdrachten eruit?

De opdrachten zijn heel verschillend: soms ga je fictie schrijven of iets auto-biografisch, soms krijg je een poëtische opdracht, dan weer een meer technische. Soms ben je er in een vloek en een zucht mee klaar, soms zul je even moeten broeden. Altijd zetten de opdrachten je fantasie en je verbeelding aan het werk.

Een paar voorbeelden. In de Prompt!-nieuwsbrieven krijg je ze met bijbehorende inspiratie en wat uitgebreidere uitleg.

Letter 4 mag niet

Beschrijf een voorval uit je leven maar gebruik letter vier uit ons alfabet niet. Lastig – probeer het maar!

Dwangrijm

Pik een woord dat je aanspreekt, bijvoorbeeld uit het nieuws van vandaag. Zoek daar drie rijmwoorden zonder na te denken over hoe ze bij elkaar horen. Schrijf vervolgens die woorden om tot een couplet.

Sportflarf

Volg een sportwedstrijd en noteer leuke stukjes commentaar. Knip en plak die stukjes tot een gedicht, dat absoluut niet over sport gaat.

Ondertitel

Wat ging er door hun hoofden tijdens het poseren? Wat zeiden ze tegen elkaar? Ondertitel dit schilderij.

O jee, ik heb mijn opdracht niet gemaakt. Is dat erg?

Nee hoor. Als je een weekje (of twee) overslaat, is dat geen probleem. Je doet dit omdat het leuk is, weet je nog? Het is wel goed om een gewoonte te maken van tijd vrijmaken voor creativiteit. Meer dan een kwartiertje hoef je er niet mee kwijt te zijn, maar dat kwartiertje is wel uitzonderlijk waardevol. En je kunt altijd eerdere opdrachten inhalen. De kanalen op Slack en de hashtags op Facebook blijven een aantal maanden staan.

Wat is Slack en heb ik het echt nodig?

Slack is de thuisbasis van Prompt!  Het is een zakelijk communicatieplatform waar groepen met elkaar contact hebben over specifieke onderwerpen. Wij gebruiken het om de uitwerking van de opdrachten met elkaar te delen; je leest er die van anderen en kunt daarop reageren.

Binnen Slack krijgt elke opdracht een eigen ‘kanaal’ – zo houden we de uitwerkingen bij elkaar.

Slack heeft een uitgebreide handleiding, maar in de praktijk blijkt iedereen er snel mee uit de voeten te kunnen. Verder staat er ook in ons kanaal #vragen-over-slack (op Slack) een Nederlandstalige uitleg.

Kan ik Prompt! ook op een andere dag krijgen?

Nog niet. Maar daar werken we aan. Hopelijk kun je binnenkort je eigen bezorgdag kiezen. Maar je mag natuurlijk sowieso zelf weten op welke dag je met Prompt! aan de slag gaat.

Hoeveel btw zit er op het abonnement en krijg ik een factuur?

Op de abonnementen zit 9 procent btw. Op Prompt-plus zit 21% omdat dat een ander soort service is.

Van al onze abonnementen krijg je een factuur na je betaling. In de mail die je krijgt staat een downloadlink.

Voor taalprofessionals zijn abonnementen als deze op te voeren als beroeps- of bedrijfskosten en aftrekbaar voor de inkomstenbelasting dan wel de omzetbelasting.

Taalprofessionals die in een ander land dan Nederland belastingplichtig zijn kunnen we helaas (nog) niet voorzien van een factuur met verlegde btw. Je kunt de investering aftrekken, maar de btw niet. Neem contact op als je hier vragen over hebt.

Heb ik recht op een abonnement met korting?

Jij bent de enige die die vraag kan en mag beantwoorden. Wij gaan daar niet over. We hebben de korting bedacht voor iedereen die weinig te verteren heeft, de btw niet terugkrijgt, het abonnement nergens kan declareren, voor studenten en mensen zonder betaalde baan. Vind jij dat je er aanspraak op mag maken? Dan ga je gang. Fijn om je erbij te hebben.

Kan ik overstappen op Prompt! Writing?

Ja dat kan. Stuur ons een mailtje en we zetten je op de andere mailinglijst. Wat sowieso kan is dat je – een keer, soms, altijd of daarnaast – de uitwerking in het Engels schrijft. De Engelstalige deelnemers zitten vooralsnog in dezelfde Slack-workspace en in dezelfde Facebookgroep als de Nederlandse.

Hoe zeg ik mijn abonnement op en wat is de opzegtermijn?

Als je wilt opzeggen, stuur je een mailtje naar info@prompt-schrijven.nl. Vermeld daarin in ieder geval het mailadres waarop je de Prompts ontvangt.

LET OP: het is niet voldoende om je Mailchimp-abonnement stop te zetten. Na je mail doen wij dat voor je. Stap zelf uit de besloten groepen op Facebook en Slack aan het einde van je abonnementstermijn.

De opzegtermijn is bij alle abonnementen één maand.

Heb je een aanvulling voor deze pagina, iets wat je niet snapt of wilt weten? Laat van je horen!

 

Nu een vraag …