+31 10 433 34 36 info@prompt-schrijven.nl

Write-alongs op bestelling

In 12 opdrachten naar een kort verhaal

Een verhaal schrijven? Ja, dat kan jij ook. Verbaasd willen staan over je eigen kunnen? Hardop moeten lachen om wat je nu toch verzonnen hebt? Ja, dat gebeurt jou ook met de Prompt! write-alongs.

Wat is een write-along?

Een write-along is een schrijfuitdaging die bestaat uit een serie opdrachten die allemaal op elkaar aansluiten. Na 12 opdrachten heb je een compleet verhaal geschreven.

De opdrachten geven richting, jij geeft er je eigen draai en invulling aan. Ook wie nooit eerder een kort verhaal geschreven heeft, komt zo een heel eind. Wat zeg ik: komt tot het eind! Met vlag en wimpel.

In je eigen tempo

Je maakt de write-along op bestelling helemaal in je eigen tempo: één opdracht per dag, of alle twaalf achter elkaar door. Aan het eind kun je je verhaal insturen. Als je wilt nemen we dat dan op in een online verzamelbundel met alle uitwerkingen.

Begin wanneer je maar wilt

Op het moment dat je je inschrijft krijg je direct je eerste opdracht. In de mail staat ook een knop waarmee je de volgende opdracht kunt laten opsturen. Zo bepaal je zelf het tempo. Binge-schrijven? Mag. Er een jaar over doen? Ook prima.

Wat kost dat?

Alle write-alongs kosten 6 euro per stuk, (50 cent per opdracht) inclusief 21 procent btw. Voor jaarabonnees van Prompt! zijn ze gratis. Let wel goed op de titel en wanneer die was. De opdrachten zijn dezelfde als tijdens de zomer- en kerstwrite-alongs. Koop ‘m niet als je ‘m al gedaan hebt, we geven geen geld terug.

Ook leuk als cadeautje

Wil je een write-along cadeau geven? Vul dan de gegevens van de ander in in het formulier. Ik werk nog aan een manier waarop je het op een feestelijker manier kunt overhandigen.

Wat is het verschil met de gewone write-alongs?

De write-alongs op bestelling doe je individueel. Write-alongs in de zomer en met kerst doe je met honderden mensen tegelijk in een periode van 12 dagen. Je deelt je uitwerkingen op Discord waar anderen je bijdragen lezen en je toejuichen. Dat geeft een heel aparte dynamiek. Nog een verschil: die write-alongs zijn gratis.

Kies je avontuur

feestelijke achtergrond met tekst: Prompt Write-along

Write-along 1: Onverwacht

Deze write-along, de eerste uit 2021, kun je binnenkort ook op bestelling doen.

Write-along 2: Bestemming onbekend

In bestemming onbekend ga je op reis. Met wie en waarheen bepaal je min of meer zelf. Maar niet helemaal …
De write-along stamt uit de zomer van 2022.

Write-along 3: Over de drempel

Als je de drempel overstapt weet je nooit wat er gebeurt. Maar als je deze drempel overgaat weet je één ding zeker: je wereld verandert voor altijd.
Deze schrijfchallenge kwam eind 2022 online.

Een vensterenvelop met afzender Prompt en als geadresseerde: write-along 4, de brief.

Write-along 4: De Brief

Brieven zijn altijd spannend, maar deze gaat je gegarandeerd verder buiten je comfort zone brengen dan je voor mogelijk hield. Deze schrijfchallenge werd in de zomer van 2023 door ruim 500 mensen gedaan.

Lees wat zij ervan vonden …

Ik geef toe, het is een apart verhaal geworden. Maar wat was het leuk om hier aan mee te doen!

Dit was leuk! Dank voor de inspirerende en ontregelende opdrachten.

Klaar! Trots! Best wel. Een beetje. Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Grote dankjewel voor deze schrijfervaring!

Zo leuk om te doen! De leukste wendingen kwamen door de lastigste opdrachten.

Stralend post ik hierbij mijn verhaal. Alsof het een verhaal voor en over mezelf is. Ik zal deze twaalf Kerstdagen niet gauw vergeten.

Het was heerlijk, elke dag even in het wilde weg denken en schrijven.

Deze write-along was echt de perfecte kerstvakantie voor een creatieve geest. Heel uitdagend en vooral heel leuk.

De write-along vond ik een superleuke uitdaging. Tot gisteren had ik ook nog geen idee hoe ik mijn verhaal moest laten eindigen.